Wat neem je mee voor een winterwandeling of sneeuwschoenwandeling

14 december 2020

Geschreven door: Taryn Eyton

In de winter naar buiten gaan vereist wat meer voorbereiding dan in de zomer dankzij koude temperaturen, onvoorspelbaar weer en minder daglicht. Het hebben van de juiste uitrusting kan het verschil maken. Na bijna twee decennia winterwandelen en sneeuwschoenwandelen, is hier mijn advies voor wat je mee moet nemen voor een winterwandeling of sneeuwschoenwandeling.

Lagen kleding

Het beheersen van uw lichaamstemperatuur is lastig in de winter omdat het koud weer is, maar u werkt nog steeds hard. Gebruik een gelaagde benadering om comfortabel te blijven: voeg lagen toe en verwijder ze tijdens het wandelen, zodat je niet oververhit raakt of bevriest van de kou. (Probeer zweten zoveel mogelijk te vermijden, aangezien het vocht in uw kleding u snel kan afkoelen.)

Draag zweetafvoerende wollen of synthetische boven- en onderkleding (ook bekend als lange onderbroek) en vervolgens een isolerende laag zoals fleece of een puffy. Draag er een waterdichte, ademende jas en broek overheen. Als je een skibroek hebt, kun je deze dragen in plaats van een waterdichte, ademende regenbroek, maar wees voorzichtig, want de extra isolatie kan ervoor zorgen dat je oververhit raakt.

Sneeuwschoenwandelen door diepere sneeuw

Warme accessoires

Het is belangrijk om je hoofd en handen warm te houden. Hoewel het oude gezegde dat je de helft van je lichaamswarmte via je hoofd verliest, is ontkracht (het is meer als 10%), is het nog steeds erg belangrijk om je hoofd te isoleren. Breng een behaaglijke wollen of synthetische toque mee die je oren bedekt.

Ik neem graag twee paar handschoenen mee op alle wintertochten. Ik gebruik meestal een lichtgewicht fleece-paar. Maar ik draag ook een paar extra warme en geïsoleerde skihandschoenen om te dragen als het echt koud wordt. Een nekbeschermer is ook een goed idee om je nek, kin en oren warm te houden.

Warm en waterdicht schoeisel

Je voeten droog en comfortabel houden is essentieel tijdens winterse tochten. Kies waterdichte wandelschoenen met goede grip en overweeg een paar met enkelsteun voor extra stabiliteit. Dikke wollen of synthetische sokken voegen veel warmte toe. Als je echt koude voeten krijgt, voeg dan teenwarmers of verwarmde sokken toe. U kunt ook geïsoleerde wandelschoenen kopen. Ze hebben een betere ondersteuning en pasvorm dan zachte winterlaarzen en zijn comfortabeler voor wandelen en sneeuwschoenwandelen. Voeg slobkousen toe om de sneeuw buiten te houden.

Tractie

Sneeuw en ijs zijn glad! Wist u dat uitglijden en vallen een van de meest voorkomende oorzaken van winterwandelblessures is? Als er diepe sneeuw ligt, draag dan je sneeuwschoenen. Maar als het hard verpakt en ijzig is, kunnen sneeuwschoenen een gevaar vormen omdat ze niet zo goed grip hebben, vooral op hellingen. Neem een ​​paar microspikes, stijgijzers of andere tractie-apparaten mee die aan je schoenen kunnen worden bevestigd. Wandelstokken zijn ook erg handig om uw evenwicht te bewaren op steil of ijzig terrein.

Microspikes

Microspikes werken goed in ijzige omstandigheden

Eten en drinken

Sneeuwschoenwandelen kan meer calorieën verbranden dan wandelen, dus zorg ervoor dat je jezelf van brandstof houdt. Breng warme dranken mee of gebruik een geïsoleerde fles om te voorkomen dat uw water in ijs verandert. Pak veel snacks in die je onderweg kunt eten en bewaar ze in je jas zodat ze niet vastvriezen.

Taryn Winter Thermos

Neem extra eten en drinken mee naarmate je meer calorieën verbrandt in de sneeuw

Koplamp of zaklamp

De avond valt vroeg in de winter. Neem tijdens elke reis een hoofdlamp of zaklamp mee, voor het geval u in het donker wordt betrapt. En vergeet natuurlijk de extra batterijen niet.

Extra uitrusting om u warm en droog te houden

Het is gemakkelijk om in de winter te koud te worden. En als u verdwaalt of een medisch noodgeval heeft, kan het zijn dat u lang moet wachten op hulp. Pak benodigdheden in om u te helpen warm en droog te blijven, wat er ook gebeurt. Ik neem een ​​extra gezwollen jas mee, een nooddeken van folie of een bivakzak en chemische handwarmers. Een klein schuimrubberen butt-pad is ook geweldig, zodat je niet koud en nat wordt als je in de sneeuw zit.

Natte spullen kunnen je ook snel afkoelen. Ik pak vaak een extra paar sokken, extra handschoenen en een extra koksmuts in. Op die manier kan ik ze aantrekken als de originele die ik droeg vochtig worden van sneeuw of zweet.

Navigatie

Met sneeuw die de markeringen op het pad verduistert, is het gemakkelijker om in de winter verdwaald te raken. Breng een kaart en kompas mee of gebruik een GPS-apparaat of app. Als u elektronica gebruikt voor navigatie, houd er dan rekening mee dat batterijen doodgaan bij koud weer. Houd uw apparaat warm in een binnenzak en neem een ​​batterijlader mee.

EHBO-doos en noodartikelen

Een goed gevulde EHBO-doos is een must-have voor wandelingen in elk seizoen. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt. Controleer het voor elke reis om er zeker van te zijn dat u veelgebruikte items zoals pleisters en pijnstillers hebt bijgevuld. Ik heb ook een zakmes en een aansteker in de mijne, dus al mijn noodvoorraden zijn op één plek.

Winter noodvoorraden

Winterbenodigdheden om mee te nemen tijdens sneeuwschoenwandelen of wandelen

Zon bescherming

Terwijl winterwandelen vaak grijze luchten betekent, krijgen we enkele bluebird-dagen in de omgeving van Vancouver. En dat betekent dat je een slechte zonnebrand kunt krijgen. (De weerkaatsing van de sneeuw weerkaatst de stralen naar een aantal gekke plekken. In de winter is het mogelijk om zonnebrand in je neusgaten te krijgen!) Pak zonnebrandcrème, zonnebril en SPF-lippenbalsem in voor zonnige dagen.

Noodcommunicatie

Zorg ervoor dat je een manier hebt om hulp te bellen, voor het geval dat. Breng je telefoon en een extra batterij mee. Een fluitje is ook een geweldig idee, omdat het geluid veel verder gaat dan je stem. Satellietcommunicatieapparaten (bijv. SPOT, inReach) zijn een goede optie wanneer u buiten het bereik van uw mobiele telefoon bent (wat vaak in BC is!)

Verlaat een reisplan

Dankzij sneeuw, ijs, koude temperaturen en minder daglicht zijn winterwandelen en sneeuwschoenwandelen riskanter dan zomerwandelen. Een reisplan achterlaten bij een vriend of familielid is in de winter nog belangrijker. Zorg ervoor dat iemand weet waar je heen gaat en wanneer je terug moet zijn.

Taryn Eyton is een op Squamish gebaseerde schrijver van outdoor- en avontuurreizigers en Leave No Trace Master Educator. Zij is de oprichtster van de wandelwebsite HappiestOutdoors.ca en de auteur van Backpacking in Southwestern British Columbia: The Essential Guide to Overnight Hiking Trails (Greystone Books, 2021).CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0