Headquarters Pass naar Our Lake Traverse ten westen van Choteau – Big Sky Walker

Tweede poging.
Ik hoorde van de Headquarters Pass – Our Lake Traverse van Tom Kotynski, de goeroe van wandelen in het Great Falls-gebied en auteur van Ontdek het Rocky Mountain Front – een boek waar ik mijn geld uit heb gehaald. De traverse is er een die Tom bijna elk jaar doet, dus ik wist dat het speciaal moest zijn. Mijn vriend John en ik probeerden het half juli, maar de wind op de bergkam was krankzinnig (we konden niet opstaan), dus keerden we terug. Omdat de tijd op de zomervakantie drong, heb ik John en een andere vriend (Murray) gerekruteerd om het afgelopen woensdag (8/5/20) opnieuw te proberen. We kozen een perfecte weerdag – de temperaturen waren in de jaren 70 en er was geen wind, wat zeldzaam is op de Rocky Mountain Front – de wandeling was uitstekend! Er waren mooie afwisselende omstandigheden (sommige uitdagend), prachtige waterpartijen en geweldige landschappen van start tot finish. Net als Kotynski zal ik dit zeker nog een keer doen.

Traverse: om over of door te lopen.
Wij drieĂ«n verlieten Helena om 6 uur ‘s ochtends, maakten de rit van 130 mijl naar de trailhead ten westen van Choteau en begonnen om 7.50 uur te wandelen. Gedurende de eerste 3,5 mijl liepen we het pad (# 165) langs de South Fork van de Teton River tot aan Headquarters Pass, waar we onze off-trail traverse begonnen naar een ander pad bij Our Lake. Het meest interessante deel van de traverse was het klauteren van enkele honderden meters naar een heuvelrug ten noorden van Headquarters Pass. Van daaruit gingen John en ik verder langs de heuvelrug naar de top van de niet nader genoemde piek, terwijl Murray opzij huppelde naar een met gras begroeide pas – geen extra eer voor hem! Eerlijk gezegd moest Murray de volgende dag werken – John en ik niet. 🙂 We voegden ons bij Murray bij de pas voor de lunch en daarna beklommen we met zijn drieĂ«n een andere, iets hogere, naamloze piek ten westen van de pas, voordat we naar het meer afdaalden. Ik heb kaarten opgenomen in de fototour.

Vind je ze door elkaar gegooid?
We konden de neiging niet weerstaan ​​om een ​​duik te nemen in Our Lake (ook wel Hidden Lake genoemd) voordat we weer op het pad (# 184) stapten dat ons terugbracht naar de auto. John, Murray en ik waren het erover eens dat dit een buitengewoon avontuur was – het hielp natuurlijk om perfect weer te hebben en de kameraadschap van vrienden die het niet erg vinden om flink te klauteren. Met de uitstapjes naar de twee niet nader genoemde toppen, werd de tocht uiteindelijk 14,2 kilometer. We kwamen die avond om 17.30 uur terug in Helena. Bekijk de Fototour, en vergeet niet de bijschriften te lezen. Vrolijke paden (en doorkruisen)!

Hieronder: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn vermeld, waaronder verschillende andere langs het Rocky Mountain Front – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, in te zoomen voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.Credit
Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0