Reizen en vakantie in het buitenland in de coronavirus-tijden – Slovenië verkennen

Voor zover ik me kan herinneren, ben ik altijd een vrije ziel geweest. Ik blink uit in perfecte vrijheid, raak extreem gefrustreerd binnen beperkingen en presteer naar tevredenheid in tussenliggende situaties. Ik moet bekennen, dat ik niet vrij in het buitenland kon reizen, laat staan ​​in mijn eigen land tijdens de lockdowns, niet goed bij me zat. Tijdens de lockdowns was mijn stressniveau solide hoog en ik vond zelfs een legitieme manier om in Slovenië te reizen! Het hebben van een reisbureau hielp me om het land te verkennen, maar alleen al het feit dat ik die verdomde dagpassen moest afdrukken om van punt A naar punt B te gaan, voelde als beperkend. 10 dagen doorbrengen in verplichte quarantaine om een ​​grens over te steken? Vergeet het maar, ik heb betere dingen in mijn leven!

Daarom was ik buitengewoon opgewonden toen de grensovergang regels eindelijk veranderd eind april, precies voor de week van 1 mei, wanneer ik normaal gesproken ergens naar het buitenland zou reizen. In plaats van een verplichte quarantaine, hoefde men volgens de geactualiseerde regels alleen een negatieve sneltest naar Kroatië te laten reizen en een negatieve PCR-test die terugkeerde. Ik had ook Italië op mijn bord, maar Slovenië vereiste bij terugkomst nog steeds verplichte quarantaine. De keuze lag voor de hand. Toen ik voor de vijfde opeenvolgende dag wakker werd met een regenachtige en mistige ochtend, pakte ik gewoon mijn koffers, verliet het huis en ging op weg naar Kroatië!

Omdat ik al meer dan een jaar gehersenspoeld was door angst om te reizen of zelfs het huis te verlaten, verwachtte ik op zijn minst enkele complicaties aan de grens; alles verliep echter vlot. Ik presenteerde mijn identiteitsbewijs, het paspoort van mijn hond en een snelle covid-test voor mezelf; ze controleerden, wensten me een goede reis en ik was vertrokken! Geen vragen gesteld. Dus in plaats van te verdrinken in weer een storm die middag thuis, verwelkomde de warme zon mij en mijn puppy Rubi terwijl we de lege paden van Lošinj en Cres verkenden, twee kleine groene eilanden in de noordelijke Adriatische Zee.

Mijn oorspronkelijke plan was om maar een paar dagen te blijven, die al snel uitliepen op zes dagen, totdat ik absoluut terug moest. Je vraagt ​​je absoluut af hoe ingewikkeld het zou zijn geweest om ergens in Kroatië een PCR-test te krijgen, toch? Voorafgaand aan de reis had ik dit probleem gegoogeld en gecontroleerd of er opties waren. De handigste leek in Mali Lošinj te zijn, de belangrijkste stad op het eiland, maar het bleek dat ze PCR-tests deden op slechts 4 km afstand in het naburige kamp! Het enige wat ik hoefde te doen was opdagen, 65 euro betalen en me laten testen, en de resultaten kwamen die avond per e-mail. Voor het geval je het je afvraagt, de test was daarna twee hele dagen geldig, dus ik moest maandagavond terugkomen, ook al deed ik de test op zaterdagochtend.

Dus je ziet mensen, naar het buitenland reizen is toch niet zo moeilijk. Ik realiseer me dat iemand in sommige landen een extra snufje inventiviteit en moed nodig heeft om de grens over te steken, maar het is het uiteindelijk toch waard. Als je net als ik bent en je de vrijheid wilt voelen, moedig ik je aan om van tijd tot tijd manieren te bestuderen om naar het buitenland te reizen. Draag een masker, reinig uw handen, geef geen feestjes (binnen) en handel op alle manieren verantwoordelijk om verspreiding van het virus te voorkomen, maar serieus, leef uw leven.

Mijn vakantie in Kroatië? Beste ooit! Met mijn twee decennia durende verkenning van het eiland Lošinj en zijn naaste buur Cres, moet ik bekennen dat het niet de landschappelijke schoonheid was die me aansprak, maar de leegte ervan. Behalve het willekeurig ontmoeten van vrienden op de meest onverwachte plekken in het midden van de bush (toch, Vita? 😂😎), waren de paden helemaal leeg en dat gold ook voor de schattige kleine dorpjes. Ik zou echt kunnen ontspannen, de verbinding verbreken en tot rust kunnen komen zonder de gebruikelijke “Guten Tag!” en “Ciao bella!”

In plaats daarvan wandelde ik elke dag urenlang tussen bloeiende gele struiken en inhaleerde ik de prachtige geuren van bloeiende salie en tijm, alleen begroet door schuwe herten, meeuwen en ongevaarlijke slangen (er zijn geen giftige slangen op de eilanden!). Ik beklom de hoogste berg van 588 meter en doopte mijn voeten in het koude water op veel afgelegen stranden. Ik ontsnapte aan grote stormen en luierde in de perfectie van de late avondzon die glorieus licht wierp op de eilanden die uit de eindeloze zee gluurden.

Het was tijdens deze vakantie dat ik ontdekte dat ik echt geniet van mijn eigen gezelschap, en het was hier dat ik weer verliefd werd op de Kroatische eilanden. Ze zijn misschien niet zo verbluffend als de verborgen juweeltjes van Slovenië, maar ze hebben me weer de vrijheid gegeven waar ik al zo lang naar verlangde.

Hier zijn enkele hoogtepunten – geniet ervan!

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0