Black Butte Ten noordoosten van Lewistown – Big Sky Walker

BELANGRIJK: Black Butte is omgeven door privéterrein. Je moet toestemming hebben om daarheen te wandelen!

Getrokken naar hoge plaatsen.
Er zijn verschillende “Black Buttes” in Montana – Deze bevindt zich in de Judith Mountains ten noordoosten van Lewistown, 8 mijl rijden ten zuiden van het kleine stadje Roy. Mijn roots liggen op de Hi-Line, dus ik ben er talloze keren langs gereden op weg heen en weer naar Billings. Ik hou van de manier waarop het op zichzelf staat, afgezien van andere toppen in de Judith Mountains. Een andere factor die mijn nieuwsgierigheid wekte, is dat Black Butte de plaats is waar de legendarische medicijnman Bull Lodge de eerste van zeven visioenen ervoer. Bull Lodge (ca 1802-1886) was een spiritueel leider, genezer en bewaarder van de Gevederde Pijp van de Aaniih (voorheen bekend als Gros Ventre). In de leeftijd van zeventien tot drieëntwintig ervoer hij zeven visioenen op zeven pieken in noord-centraal Montana, van Black Butte in de Judith Mountains tot Porcupine Butte in de Sweet Grass Hills. De visioenen zijn opgetekend in het boek De zeven visioenen van Bull Lodge door George Horse Capture. Ik heb een kaart van de zeven locaties opgenomen in de fototour (zie onderstaande link).

Iets dat je maar een keer in je leven mee maakt; een echte karakterbouwer.
Ik ben terug in Hays voor het schooljaar (wetenschapsleraar), en afgelopen zaterdag (15-8-20) heb ik een paar vrienden overtuigd om met mij Black Butte te beklimmen (68 mijl rijden ten zuiden van Hays) – Rick en ik zijn vrienden sinds de basisschool in Harlem, en Paul is de gymleraar op de middelbare school in Hays waar ik lesgeef. Er is geen pad, dus mijn plan was dat we oostwaarts zouden lopen vanaf Black Butte Road en dan zuidwaarts, om uiteindelijk de steile beboste noordhelling op te gaan (kaart opgenomen in fototour). Hoewel de wandeling slechts 8 kilometer heen en terug was, ga ik niet liegen, het was erg onaangenaam om die helling op te klauteren; geen pad, afwisselend dikke pijnbomen en puin, en dat allemaal op steile hellingen – een lastige combinatie. Toen we eenmaal de top bereikten, merkte Paul, die uit Nieuw-Zeeland komt, op dat dit een “oncer” zou zijn – Deze wandeling een keer doen was genoeg voor hem. Hoewel we allemaal genoten van onze zuurverdiende toptijd, waren Rick en ik het daarmee eens. Ik weet niet zeker waarom Bull Lodge zo’n moeilijke koos voor zijn eerste vision-zoektocht, maar het had waarschijnlijk iets te maken met zijn leeftijd – hij was in zijn tienerjaren toen hij begin 1800 Black Butte opsteeg. (Fototour)

Hieronder: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn vermeld, waaronder verschillende andere langs het Rocky Mountain Front – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.Credit
Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0