5 tips voor een geslaagde visbraad

Deze winter hebben we een weekend doorgebracht met Vrouwen op ijs op Lake of the Woods in het noorden van Minnesota. De oprichter, Barb Carey, gaf ons deze uitstekende tips voor een succesvolle pootvis. Als je het geluk hebt om van het avondeten te genieten, zijn hier vijf dingen die je moet overwegen voordat je de koekenpan opwarmt.

Ontlucht de vis. Het uitbloeden levert niet alleen een schone, witte filet op, maar het is ook een humane manier om de vis te doden. Om dit te doen, snijd je gewoon de slagader door die langs de kieuwen aan de onderkant van de vis loopt. Je weet meteen of je op de juiste plek bent en ze bloeden snel uit. Een klein mes zoals de Kershaw Chive is perfect voor deze toepassing, en het is ook veiliger.

Kies een kwaliteitsmes. Je hebt een fileermes nodig dat een rand vasthoudt en bij voorkeur een handgreep heeft. De Kershaw 7,5 ″ smal fileermes doet uitstekend werk met zoetwatervissen, en het blad heeft de juiste hoeveelheid flex, waardoor het gemakkelijk is om het avondeten te bereiden.

Kershaw fileermes

Houd de vis koud! Dit is geen probleem bij het ijsvissen, maar in de zomer is het essentieel. Een ruim bemeten live put zal het lukken, maar een stringer is ook voldoende. In beide gevallen is het nog steeds het beste om de vis eerder dan later schoon te maken.

ijsvissen noordelijk

Ga voor luchtdichte opslag als u niet alles opeet. Als je geluk hebt, land je meer vis dan je kunt eten bij je vispoot, en heb je een maaltijd voor nog een dag. Een gemakkelijke manier om dit te bereiken, is door de filets in een plastic Ziploc-zak te doen en deze in water onder te dompelen. Hierdoor wordt de lucht naar buiten geperst en gaat het langer mee in de koelkast (gebruik binnen twee dagen) of vriezer.

Ken de wet. Verschillende staten hebben verschillende voorschriften voor het transport van gefileerde vis. In Minnesota moet u bijvoorbeeld een deel van de huid op de filet achterlaten om indien nodig te identificeren. Zorg ervoor dat u de voorschriften in uw specifieke staat kent.

Er gaat niets boven het bakken van uw vangst voor vrienden en familie na een lange dag vissen. Het is op veel niveaus lonend en het volgen van deze eenvoudige tips zal het hele proces veel gemakkelijker maken. Ons geheime frituurbeslag? Dat is een verhaal voor een andere dag!

Allemaal klaar voor beslag en koekenpan met hete olie!

opmerkingen

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0