Gear I Hold Dear: The Pocket Burrito

Stik niet in je mueslireep. Dit is serieus.

Ik weet dat het internet gevuld is met controversiële meningen, en ik wil niet iets toevoegen aan het lawaai, maar als het gaat om uitrusting die letterlijk wordt vastgehouden, is er niets duurder dan een burrito. Haal het gewoon uit je zak (of het bovendeksel of de opbergzak van je rugzak, als je dat liever hebt), en het zal zeker elke activiteit verbeteren, van wandelen tot kamperen tot skiën.

Ik kwam de Pocket Burrito voor het eerst tegen tijdens een backpacktocht door Tübatulabal, Mono en Newe landen in de oostelijke Sierra in Californië, zes jaar geleden. Na een klim van 5 mijl die aanvoelde als ongeveer 55 mijl, stopte mijn groep om water uit een nabijgelegen beekje te vullen. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn rugzak te dumpen, te luieren op een koele granieten plaat en te betreuren dat geen van mijn heupgordelsnacks (een naaste verwant van de pocket-snack) op dat moment smakelijk leek.

Het was te warm voor melige chocolade, bezweet vlees of slappe kaas. Ik ben nog nooit in gels geweest. Er was geen tijd of motivatie om mijn kachel aan te steken voor iets meer vulling. En dus haalde ik zonder enthousiasme een reep uit mijn rugzak en begon te kauwen (en kauwen) (en nog wat te kauwen).

Terwijl ik kauwde, bespiedde ik vanuit mijn ooghoek iets glinsterends in de zon. Ik draaide me om en zag een lid van mijn wandelgezelschap voorzichtig een burrito ter grootte van Nalgene uitpakken. Na drie happen guacy goodness – waarbij hij waarschijnlijk het nutritionele equivalent van één eiwitreep had ingenomen – vouwde hij de folie voorzichtig terug over de bovenkant en stopte zijn burrito weer in zijn vrachtzak. (Ik heb sindsdien gehoord dat cargozakken zijn ontworpen met het oog op burrito-opslag.)

zak burrito
Pocket Burrito’s promoten de gemeenschap en soms ook delen.

Nu is deze anekdote niet bedoeld om andere zaksnacks te bashen. Ik heb een la in mijn huis met een onbeperkt aantal repen, gummies en zakjes, en het is veel gemakkelijker en handiger om prefab nosh te pakken dan om een ​​burrito of pitstop te maken in een restaurant op weg naar de trailhead. Maar sinds ik de Pocket Burrito heb ontdekt, heb ik er nooit een spijt van gehad er een in te pakken voor een avontuur.

Dat is de belangrijkste trekpleister van de Pocket Burrito, hoe simpel het ook klinkt: dat je voor een kleine investering vooraf een burrito buiten kunt eten, in een stoeltjeslift, naast een kampvuur of bovenop een stuk graniet terwijl je de zon door een diadeem ziet splinteren. van kalkachtige torenspitsen. Ga voor een ontbijtthema of ga voor een lunchthema. Maak het vlezig, vegetarisch, veganistisch of glutenvrij – stop gewoon je favoriete eten in iets dat op een tortilla lijkt en stop het in je zak. Een burrito is altijd smakelijk.

Maar afgezien van zijn superieure smaak, heeft de Pocket Burrito nog andere voordelen ten opzichte van alternatieve snacks. Om te beginnen, ongeacht je favoriete smaakprofiel, levert een Pocket Burrito bijna altijd een mega voedingswaarde. Veel burrito’s ter grootte van een maaltijd overschrijden in totaal 1.000 calorieën en 100 gram koolhydraten – een zegen voor hongerige wandelaars en skiërs die sneller door energiereserves blazen dan dat ze ze kunnen aanvullen.

“Maar een burrito ter grootte van een maaltijd past niet in mijn zak!” u protesteert waarschijnlijk. En daarop zou ik zeggen, stop het in zoals je een 800-vullende donzen slaapzak zou doen. Dat is een van de grootste voordelen van een Pocket Burrito: een goede smushing kan deze zelfs verbeteren door de ongelijksoortige smaken verder te versmelten.

En aangezien het hele pakket netjes is opgeborgen in een tortilla die zich nestelt in een ingesloten folie of bijenwasreservaat, is er geen angst voor een puinhoop. Ik heb vele plakkerige minuten besteed aan het afvegen van chocolade, pindakaas, kruimels en zelfs tomatensaus (van pocket pizza, die verbleekt in vergelijking met een Pocket Burrito) uit mijn vrachtzakken, maar ik heb nooit voor het afval hoeven zorgen van een burrito.

zak burrito
Stil maar kleine baby.

Dit is nog indrukwekkender als je kijkt naar het in-out-in-out karakter van de Pocket Burrito, wat natuurlijk ook een van zijn felicitaties is. Net als een reep vereist het heel weinig hand-oogcoördinatie om van je zak naar je mond te komen, waardoor het ideaal is voor tussendoortjes onderweg. Voel je je afzijdig, maar wil je de groep niet vragen nog een pauze te nemen? Geniet van een snelle hap. Kruipt u rond etenstijd, maar heeft u het kamp nog niet bereikt? Een hapje Pocket Burrito zal je helpen. U hoeft nauwelijks een stap te onderbreken.

Handigheid is ook niet nodig als het om burrito’s gaat. Trek gewoon de folie los en sla hem in je gezicht – een grijpoefening die gemakkelijk te hanteren is met handschoenen aan, mocht je in de winter of in een stoeltjeslift genieten van een Pocket Burrito.

In mijn ervaring kan een Pocket Burrito drie dagen kauwen bieden als hij op de juiste manier wordt bewaard (bijvoorbeeld in de sneeuw of in een waterdichte spullenzak die verankerd is op de bodem van een kreek). Zorg er wel voor dat uw burrito niets bevat dat kan leiden tot slappe huid, en u kunt ook genieten van een burrito op dag drie van een meerdaagse ski-alpinisme-reis wanneer uw partners worden gedegradeerd tot pindakaas. (Het klinkt misschien lekker, maar het wordt oud.)

En nu ik zo’n 800 woorden over burrito’s heb getypt – zet je schrap voor het vervolgartikel – denk ik dat ik mezelf zal excuseren voor een snack.

Alle fotografie door Andrew Bydlon, die ook een voorstander is van de Pocket Burrito.


Voor meer odes over onze favoriete dingen, kijk op onze Gear I Hold Beste serie.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0