Mission Peak & Indian Peak – Big Sky Walker

Mijn blije plek.
Er is maar één ding aan oktober dat ik niet leuk vind – het is dat het maar een maand duurt. Een van de hoogtepunten van mijn herfst was de ongelooflijke weergave van herfstkleuren langs de South Fork van Little Peoples Creek, niet ver van Hays, waar ik woon en les geef. Ik ben vooral dol geworden op een jeeppad van 2 mijl dat begint bij het Hays Pow Wow-terrein en zich een weg baant door hectares esp naar de zuidelijke grens van het reservaat. De afgelopen weken was het wandelen of rennen daar als reizen door een gouden droomlandschap.

Voorbij en boven.
Afgelopen zaterdag (10/3/20) volgde ik de weg verder, nog een mijl verder dan de grens van het reservaat naar een zadel onder de noordoostelijke helling van Indian Peak. Van daaruit ging ik met een bosje omhoog naar de top – minder dan een halve mijl met 650 voet hoogteverschil. Het struikelen was niet erg, en er was geen steenslag – maar het was steil. Ik bracht ongeveer een uur door op de topkam, genietend van de rustige zonnige dag, smulend van de herfstkleuren en het vliegen met mijn drone, die een paar mooie foto’s maakte. De toptijd was erg aangenaam, maar de twee uur die je op dat jeeppad hebt gelopen, was het beste deel van de middag.

Lopen op de lijn.
De voorspelling voor de volgende dag (zondag) vroeg om meer wind, plus waas van bosbranden, dus ik wilde vroeg weggaan en iets doen – voordat de wind zou aantrekken. Ik reed langs het pow wow-terrein, parkeerde langs de weg en deed een korte, ZEER steile wandeling naar Mission Peak. Ik heb deze ongewone wandeling vaak gedaan, maar was er niet meer geweest sinds het begin van de herfstkleuren. Mijn route volgde de grens van het reservaat, dat in dit deel van de Little Rockies van noord naar zuid loopt. Het vreemde aan de route is dat deze een lineaire open plek volgt langs de noordkant van de berg – Enkele jaren geleden werden bomen gekapt langs een strook van 20 meter, die de grens markeerde.

De plek om te zijn.
Helaas heb ik de wind en de nevel niet verslagen, maar het is altijd goed om het pow wow-gebied in het ochtendlicht te zien. Het was ook leuk om wat beweging te krijgen voordat ik terugging naar het appartement waar ik de rest van de dag bezig was met het voorbereiden van nog een week online lesgeven terwijl ik naar het gehuil van de wind luisterde. De wandeling vanaf de weg naar Mission Peak is slechts anderhalve kilometer (eenrichtingsverkeer) maar krijgt een hoogte van 1000 voet. Het is het echter waard – ALS je knieën het aankunnen. Het einde van een heuvelrug ten westen van de top biedt een van de beste uitzichten die je overal in de Little Rockies kunt vinden.

Hieronder: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn vermeld, waaronder verschillende andere langs het Rocky Mountain Front – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.



Credit
Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0