5 backpacktochten in de buurt van Vancouver voor ongelooflijke uitzichten

9 april 2021

Geschreven door: Taryn Eyton

Wandelen is een geweldige manier om de natuur te ervaren, maar ik vind dat kamperen in het achterland de ervaring verdiept. U kunt genieten van de eenzaamheid van de zonsopgang, naar de sterren staren en verder ontdekken dan u op één dag kunt wandelen.

Mijn nieuwe gids, Backpacken in het zuidwesten van British Columbia: de essentiële gids voor trektochten met overnachting, inclusief 40 backpacktochten binnen een paar uur van Vancouver. Deze tochten beslaan meer dan 800 kilometer aan paden en tonen bergtoppen, alpenweiden, watervallen, oerbossen en meer.

Hier zijn mijn keuzes voor vijf backpacktochten in de buurt van Vancouver met een fantastisch uitzicht.

Russet Lake

Muzikale hobbels

De alpenweiden bij Russet Lake in Garibaldi Provincial Park behoren tot de beste in de regio. Wandel hier eind juli of begin augustus om te genieten van de roze en witte bloemen van heide, felrode penseel en indigolupinen.

Het meer is genesteld in een subalpiene kom met een prachtig uitzicht op Decker Mountain in het noorden en de Overlord-gletsjer. De dramatische roodachtige rotsen van Fissile Peak rijzen uit boven de oostelijke oever van het meer. Drie paden leiden naar Russet Lake. Kies ervoor om met de liften naar de top van Whistler Peak te rijden en maak vervolgens een wandeling over de High Note Trail of de Musical Bumps Trail. Ze hebben allebei een spectaculair uitzicht op het Cheakamus-meer, Black Tusk en de enorme Cheakamus-gletsjer.

Garibaldi-meer

Garibaldi-meer

Het Garibaldimeer is een van de populairste wandelbestemmingen van BC en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is een ontzagwekkende plek met een prachtig blauw meer, alpenweiden, tuimelende gletsjers en fascinerende vulkanische geologie.

Maar als je op een van de twee campings blijft overnachten, gaat de drukte naar huis en hebben backpackers het allemaal voor zichzelf. Het uitzicht op de bergen vanaf de oevers van het Garibaldimeer is subliem, vooral als je baadt in de gloed van de ondergaande zon. De campings zijn ook een prima uitvalsbasis voor dagtochten naar de top van Panorama Ridge of Black Tusk, die beide een prachtig uitzicht hebben op het enorme meer.

Tin Hat Hut

Tin Hat Mountain View

Het uitzicht van 360 graden vanaf de top van Tin Hat Mountain nabij Powell River aan de Sunshine Coast is zo spectaculair dat de piek ooit de thuisbasis was van een branduitkijkpost. Tegenwoordig is er een geïsoleerde hut bij de top (momenteel gesloten voor de pandemie) en een paar campings.

Overnacht om zowel zonsopgang als zonsondergang te zien of staar gewoon neer op het uitgestrekte Powell Lake en de toppen van de Powell Divide. Je kunt ook naar het zuidwesten kijken over de Straat van Georgia naar de besneeuwde toppen van Strathcona Provincial Park.

Palmers vijver

Palmers vijver

Geniet van een schilderachtig deel van de HBC Heritage Trail op weg naar Palmers Pond. Deze historische bonthandelroute is nieuw leven ingeblazen als een modern wandelpad dat zich uitstrekt van Hope tot Tulameen. Kies uit twee campings aan de kreek bij de vijver, of verleng uw reis verder langs het pad.

Op dit deel van de HBC Heritage Trail wandel je door subalpien terrein langs de pittoreske Palmers Pond en steek je de Cascade Divide over op de schouder van Mount Davis. Het uitzicht op de bergen in het noorden is ongelooflijk, aangezien de Tulameen-berg en de toppen van de Coquihalla-bergketen boven de andere uitsteken.

IJzige berg

IJzige berg

Met 2.409 m is Frosty Mountain de hoogste berg in het EC Manning Provincial Park. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht op grillige, met sneeuw bedekte toppen aan beide zijden van de internationale grens. Een camping halverwege de berg laat je de reis onderbreken en geeft je meer tijd om van het uitzicht te genieten.

Bezoek in de herfst om te zien hoe de groene naalden van de lariksbomen een paar kilometer van het kamp goud worden en op de bosbodem vallen. Ga verder boven de boomgrens om de top en het unieke alpiene toendra-landschap te bereiken. In de laatste paar minuten van de beklimming baant u zich een weg over scherpe rotsen, gebeeldhouwd door eeuwen van bevriezen en ontdooien.

Als je een backpacktocht plant, onderzoek dan het pad voordat je vertrekt, neem de 10 essentiële dingen mee, laat een reisplan achter en oefen Leave No Trace.

Voor meer info over de uitstapjes in Backpacken in het zuidwesten van British Columbia, bezoek https://happiestoutdoors.ca/backpackinginswbc/ of volg Taryn op Instagram (@happiestoutdoors) of Facebook.

Taryn Eyton

Taryn Eyton is een op Squamish gebaseerde schrijver van outdoor- en avontuurreizigers en Leave No Trace Master Educator. Zij is de oprichtster van de wandelwebsite HappiestOutdoors.ca en de auteur van Backpacking in Southwestern British Columbia: The Essential Guide to Overnight Hiking Trails (Greystone Books, 2021).

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0