Gear I Hold Dear: My Camping Pillow

Ik dacht altijd dat kamperen ongemakkelijk moest zijn. Alles, van het verlaten van vier muren en een matras tot het rauw wrijven van je hielen van grote kilometers in grote laarzen tot het vasthouden aan het plan, zelfs als de lucht open is, vereist enige mate van veerkracht. Ik geloofde dat een deel van de glorie van backpacken in de strijd zit – door te bewijzen dat je sterk bent. Backpacken is tenslotte type II leuk: pijnlijk in het proces maar vol opscheppen.

Zelfs vandaag de dag denk ik dat nog wel eens is waar. Bevriezende dalen in meren zijn meestal de moeite waard, net als toppen die je buiten adem achterlaten, en ik heb nooit spijt gehad van een wake-up call om 4 uur ‘s ochtends voor zonsopgang. Maar niet alles hoeft een gevecht te zijn. Net als slapen.

Toen ik in de twintig was, was ik er trots op dat ik meer zomeravonden in mijn slaapzak doorbracht dan in een bed. Ik leidde toen. Ik stopte een gezwollen jas en een paar oude, stinkende lagen in een spullenzak en noemde het een kussen, ‘s nachts verschuivend om de rimpels en ritsen en naden te omzeilen. Ik heb nooit goed geslapen.

Toen ik ouder werd, bracht die slapeloosheid nieuw lichamelijk lijden met zich mee, zoals pijnlijke gewrichten en een permanent geknakte nek. Toch dacht ik dat mijn slapeloosheid een soort eerbetoon was – fysiek bewijs dat ik legitiem en taai was, net als andere gidsen die ik kende en zoals het soort mensen dat ik op mijn sociale media zag. Ik was een minimalist en ik heb nooit geklaagd.

Maar vier jaar geleden, tijdens een backpacktocht met mijn beste jeugdvriendin, ving ik een glimp op van een nieuwe manier van leven. Terwijl we onze slaapzakken uitrolden, zag ik hoe ze een schuimend kussen uitschudde. ‘Het is mijn trooststuk,’ zei ze zakelijk toen ik verbaasd keek. “Als ik goed kan slapen, is alles beter.”

Kate is een Outward Bound-instructeur. Ze heeft meer nachten op wilde plekken doorgebracht dan ik. Ik heb haar vlag zelden gezien, hoewel ze altijd meer dan haar deel van het eten en de groepsspullen bij zich heeft. Ze is taai. Maar daar zat ze, ineengedoken in onze tweepersoonstent met een pluchen kussen dat ze netjes in de kap van haar tas stopte.

Na nog een paar reizen met slapeloze nachten met kussenzakken, kocht ik hetzelfde kussen dat Kate tijdens die reis door Olympic National Park had meegenomen, het Therm-a-Rest Compressible Pillow.

De kleine, donzige rechthoek is gevuld met schuimpellets waardoor het opmerkelijk aanvoelt als het soort kussen dat ik thuis gebruik, ook al rolt het op tot het formaat van Nalgene. De eerste nacht dat ik het gebruikte, schrok ik mezelf wakker om 7 uur ‘s ochtends, na een ononderbroken, droomloze nacht. Ik had nog nooit zo hard op harde grond geslapen.

Natuurlijk is er niets minimalistisch aan mijn kussen. Het papperige vierkant is niet bijzonder klein verpakt – het is niet efficiënt en ook niet esthetisch aantrekkelijk. De mijne ruikt muf naar de bak waarin hij is opgeborgen als hij niet in mijn rugzak zit. Maar toen ik me eenmaal aan comfort had verbonden, veranderde deze kleine luxe mijn houding ten opzichte van kamperen.

Door mezelf dat beetje zachtheid te laten dragen, werd ik moeilijker. Als ik goed sliep, voelde ik me sterker. En door te kiezen wat voor mij werkte, in plaats van aan te nemen dat ik het idee van iemand anders moest houwen over wat een backpacker is, voelde ik me ook sterker. Onderdeel van bekwaam en zelfverzekerd zijn in het achterland is begrijpen hoe je voor jezelf kunt zorgen – en weten wat je nodig hebt. Het is oké om het jezelf gemakkelijker te maken, of om comfort mee te nemen. Jij bent tenslotte de enige die je eigen rugzak draagt.

Zelfs als kamperen een versie van type II-plezier is, zou het niet zomaar een leed moeten zijn. Het zou tot iets positiefs moeten leiden, en soms is het het beste om met een goed gevoel wakker te worden in het achterland.


Voor meer odes over onze favoriete dingen, kijk op onze Gear I Hold Beste serie.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0