Kajakken op de Missouri-rivier ten noorden van Helena – Big Sky Walker

Goed medicijn.
Vanwege een uitbraak van COVID op de Ft. Belknap-reservering in het noorden van centraal Montana eerder dit najaar, Hays-Lodge Pole High School is sinds eind september exclusief online. Als gevolg hiervan heb ik de afgelopen weken op afstand lesgegeven vanuit mijn huis in Helena. Voorbereiding, beoordeling, personeelsvergaderingen, lesgeven – ze zijn allemaal online! 😦 Dus mijn werk na het werk gaat naar Mt. Helena of Mt. Ascentie is belangrijker dan ooit geweest – niet super opwindend maar HEEL therapeutisch. Mijn twee beste therapiesessies van november vonden echter plaats op de Missouri-rivier ten noorden van Helena.

Helena’s achtertuin.
Op de eerste reis (11/1/20) kajakten een paar vrienden en ik het 16 mijl lange stuk van Upper Holter Lake (20 mijl ten noorden van Helena) naar Lower Holter Lake nabij het stadje Wolf Creek. Mijn tweede bezoek aan de rivier (22/11/20) was een solo kajaktocht heen en weer (6 mijl heen en terug), met stops onderweg om te genieten van een paar korte wandelingen. Beide uitstapjes begonnen bij Upper Holter Lake, 20 mijl ten noorden van Helena – dezelfde plaats waar de Gates of the Mountains Boat Tours beginnen en eindigen.

Aangenaam voor de ogen.
Op de langere reis met mijn maatjes (Jim en Jerry) begonnen we om 8.30 uur te peddelen en waren we om 15.30 uur klaar. Het was kil toen we door de schaduw van de prachtige kalkstenen kloof kajakten, maar toen de zon eenmaal hoog genoeg opkwam, verbeterde ons comfortniveau aanzienlijk. Deze 6 mijl lange kloof is een van de mooiste stukken van de hele Missouri-rivier, die 65 mijl ten zuiden van hier begint en in St. Louis in de Mississippi stort. Dus ondanks de koele temperaturen was het peddelen onder de indrukwekkende kalkstenen muren nog steeds plezierig.

Rollin ‘op de rivier.
Eenmaal door de kloof was er geen gebrek aan zonlicht om onze ruggen te verwarmen, en genoeg tijd om van het landschap te genieten. Hoogtepunten waren onder meer het passeren van Mann Gulch en Rescue Gulch, drijvend langs afgesneden oevers gemaakt van slib afgezet op de bodem van het oude Glacial Lake Great Falls, en peddelen onder de ruige rotsmassa die het hoofd van de Sleeping Giant omvat – een beroemde bezienswaardigheid in Helena. We namen onderweg een paar pauzes voordat we Oxbow Bend ronden en de zuidelijke rand van Lower Holter Lake overstaken. Mijn zoon Keith was er om ons naar huis te brengen.

Zonlicht najagen.
Ik begon mijn tweede (solo) reis later in de ochtend (10:45 uur) om er zeker van te zijn dat de zon op me zou schijnen terwijl ik door de kloof peddelde. Ik wilde ook goede drone-opnames maken met de zon aan beide kanten van de kloof. Mijn strategie werkte – maar geloof me niet op mijn woord. Bekijk het Fototour, inclusief foto’s van beide reizen.

Hieronder: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn vermeld, waaronder een aantal in Glacier Park – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.

.Credit
Source link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0